Varför just brudnäbbsklänningar och finkläder till barn?

Historien om Elegant Kids.

Jag hade jobbat i Helenas Boutique i Malmö under två års tid. Det var många kunder som frågade efter finkläder till barn som skulle passa till bröllopet, dopet eller festen. Där föddes idén till Elegant Kids.
Visionen var att nå ut till så många som möjligt och göra det lätt för alla att få tag på brudnäbbsklänningar och finkläder till barn. Därför valde jag att starta Elegant Kids som en webbutik.
Snabbt förvandlades min etta från ett hem till ett minilager/butik med studio, packyta och kontor i ett. Därefter var det dags att bygga upp en webbutik. Hur bygger man en sådan?
E-handel var relativt nytt på den tiden och det var ingen självklar handelskanal som det är idag men jag ville prova.
Att bygga upp en webbutik var en fantastisk rolig utmaning och jag lärde mig enormt mycket under resan och gör det än idag, varje dag. I slutet av oktober 2007 lanserades sidan.
Den 11 november 2007 fick jag det första mailet ”Ny kundorder”. Jag minns fortfarande känslan när den första ordern kom in. Ordern var på en guldskimrande barnklänning i storlek 9-10 år. Jag minns när jag vek klänningen i silkespapper och packade paketet. Jag minns promenaden till företagsposten. Några dagar senare fick jag ett tack-mail från kunden som var väldigt nöjd med klänningen. En magisk känsla och ett av mina bästa minnen!

10 år senare älskar jag fortfarande att packa paket. Det är lika roligt nu som det var den dagen jag skickade iväg den första ordern. Många kunder väljer att matcha barnklänningen med finskor, en hårrosett och en jacka till. Kostymen till pojkar matchas med en fluga eller slips i en härlig färg och ett par lackskor. Det är väldigt roligt att få se hur barnkläderna matchas i olika kombinationer.
Ännu roligare är det när ni skickar in bilder och berättar om slutresultatet. Fortsätt gärna med det för det uppskattas verkligen!

Bilden ovan är från vår butik i Svedala.